Transició energètica

Perquè hem de fer la transició energètica?

La Transició Energètica suposa acabar amb el model energètic actual, responsable del canvi climàtic, i aconseguir la producció d’energia de fonts netes renovables.

La UE vol arribar al 100% de l’energia neta i renovable l’any 2050 i Catalunya s’ha erigit en una de les 14 regions mundials compromeses amb aquest objectiu. Això requereix un impuls sense precedents  de:

  • la generació d’energia solar i fotovoltaica,
  • l’eficiència energètica,
  • l’adaptació de tota l’economia i les seves infraestructures.

Aquesta transició energètica pot obrir un nou ventall d'oportunitats de negoci, amb un reducció global d’un 57% en el consum energètic, d’un 61% en els costos de l’energia i d’un 91% en els costos socials (conflictes geopolítics, guerres, etc.). Tot això suposaria la creació de gairebé 30 milions de nous llocs de treball.

Des de la UEA volem fomentar la implantació de la transició energètica cap a recursos nets i renovables a les empreses de l’Anoia  tot fent-les més competitives i resilients.

Projecte UEA Transició Energètica

La Unió Empresarial de l’Anoia impulsa aquest projecte per a  acompanyar les empreses de l’Anoia en la transició energètica cap a energies renovables i millorar la seva eficiència.

En què consisteix?

Ajuda directa a les empreses de la comarca que vulguin millorar la seva optimització energètica i la seva eficiència

Diagnosi personalitzada de les necessitats de cada empresa amb un informe personalitzat

Proposta de millores i estalvi a través de la transició i l’eficiència energètica

Permet accelerar la transició energètica a les empreses, tot generant noves oportunitats econòmiques a la comarca.

 

La transició energètica a les empreses

Si com a empresa us esteu plantejant millores o voleu conèixer com la transició energètica us pot proporcionar estalvi de costos, major eficiència i voleu conèixer i participar delprojecte UEA Transició Energètica contacta’ns  i digue’ns si esteu interessats en un servei d'acompanyament i assessorament en transició energètica per part de la UEA.

A més, estem fent un primer anàlisis empresarial a través d’una enquesta per a conèixer l’estat de les empreses i les seves necessitats en Transició Energètica. Amb la teva resposta podrem donar més solucions a les empreses i millorar el nostre servei.

Què en diuen els experts

Ricard Vizcarra Miquel.
Director comercial ECOSTUDI

Reflexions resum del certamen Energètica 2018 amb V.Kuchinow, A.Cabañas, P.Soria, J.Daura, JM.Montagut, P.Holtrop, J.Gacria, E.Maneja, X.Aloy, C.Reinoso, M.Torres, J.Valls, X.Gabarrell, M.Pedrals, R.Canela,

Vols tenir informació actualitzada de les novetats del mercat