Sessió de treball per oferir solucions empresarials a través del disseny circular

  • Disseny Igualada, UEA i Disseny Marked col·laboren per apropar el disseny al sector industrial
  • La sessió s’emmarca en les accions d’IDEA

En un procés productiu, tenir en compte les diferents fases del procés i actuar directament en cada àrea, des de la compra de els matèries primers, al disseny o els residus de fabricació, permet reduir els costos de compra de les matèries  i equipaments però també de la gestió posterior del producte o servei produït.

En aquest sentit, l’ecodisseny o disseny circular, ja sigui de productes, processos o serveis, consisteix en tenir en compte l’impacte global pel producte o servei al llarg de tot el seu cicle de vida, i esdevé una estratègia que permet, no només disminuir costos i residus de fabricació i el seu conseqüent estalvi sinó que fa, que el propi producte o servei incrementi el seu valor afegit respecte la competència.

Poder posar a l’abast de les empreses les eines i el coneixement per tal que puguin aplicar aquests conceptes del disseny circular en el seu propi producte o procés és l’objectiu del workshop “El disseny amb impacte social” per donar solucions o alternatives a productes i processos que podrien ser encara millors.

El disseny com a solució clau per les empreses

Així doncs es fa una crida a totes aquelles empreses que vulguin millorar, modificar o transformar el seu producte o un procés per fer-lo més competitiu i sostenible, a apuntar-se al workshop. Al taller s’hi poden presentar aquelles empreses que estiguin interessades en posar a debat una problemàtica concreta referent a la circularitat d’un producte i/o procés propi, ja sigui de conceptualització, disseny o redisseny.

De totes les empreses es seleccionaran dos casos per fer una sessió oberta de treball dinamitzada pel dissenyador igualadí Jordi Enrich amb un equip de dissenyadors experts en aquestes àrees.

Inscripcions obertes fins el 3 de desembre.

https://forms.gle/Bjizq9Kt6u9McmQSA

Aquesta iniciativa es realitza en motiu dels actes IDEA, a càrrec de l’associació de professionals del disseny disseny=igualada amb la col·laboració de Disseny Marked, i la Unió Empresarial de l’Anoia que ja treballa el model de l’economia circular i l’ecoinnovació amb les empreses dins les seves línies estratègiques.

El workshop se celebrarà el dimecres 11 de desembre al matí a l’Adoberia Bella.