Eines, ajudes i casos d’èxit en economia circular a Catalunya

Jornada empresarial dins el projecte Anoia Circular de la Unió Empresarial de l’Anoia amb la col·laboració de l’Agencia de Residus Catalana, l’Observatori de Catalunya Circular i Vallès Circular per conèixer que estan fent les empreses a Catalunya per apostar per l’economia circular.

Catalunya és un territori ric en iniciatives, accions i projectes en economia circular. Conèixer les eines, les possibilitats i alguns d’aquests casos d’èxit permetran a les empreses, repensar les possibilitats que té el propi negoci, les opcions i possibles idees i projectes a dur a terme, com es poden finançar i amb quins suports es pot comptar.

Es tracta d’una jornada on es presentarà per una banda el projecte actual de Connexions a l’Anoia, amb una subvenció per projectes de simbiosi; es presentaran les diferents ajudes que s’ofereixen des de l’Agència de Residus de Catalunya; també s’aproparan les eines que des de l’Observatori de la Circularitat de Catalunya tenen a l’abast i coneixerem la interessant aposta que des del Vallès s’ha fet per la simbiosi industrial.

En la segona part de la jornada es donaran a conèixer diversos casos d’èxit en economia circular d’arreu de Catalunya que ens inspiraran i ens permetran veure les aplicacions i els beneficis de la circularitat al món empresarial. Aquest casos ens ajudaran a veure que l’economia circular es pot implantar o incorporar en una empresa de moltes maneres diferents i moltes vegades realitzant petits canvis, o només observant els que ens envolta per veure totes les possibilitats que ens poden oferir.

La jornada del proper dia 22 de maig, amb la participació de l’Agencia de Residus, l’Observatori Circular i Vallès circular, respon a un dels principals objectius del projecte Anoia Circular de la Unió Empresarial de l’Anoia, per apropar l’economia circular i les accions que ja estan duent a terme les empreses al món empresarial i la societat, per tal de propiciar el canvi cap a una economia més circular, respectuosa i eficient.

En el primer any del projecte Anoia Circular s’han visitat a més de 50 empreses i s’han realitzat trobades, reunions i tallers que donen bona mostra de la conscienciació creixent i la implicació de les empreses i la societat cap aquest model econòmic, però el camí encara és molt llarg. En aquesta línia la segona fase de “Connexions” permetrà estudiar i detectar possibles projectes, iniciatives i accions de simbiosi industrial i cooperació entre empreses.

Compartir