Implantant l’economia circular a l’Anoia

Les 15 empreses que formen part del Programa UEA Economia Circular estan endegant projectes i iniciatives estratègiques que els hi permetran posicionar-se davant la competència i en un mercat cada vegada més canviant

UEA Economia Circular | Abril de 2021

La Unió Empresarial de l’Anoia visita i acompanya a les 15 primeres empreses dins el Programa UEA Economia Circular. En aquestes visites, s’ha analitzat l’estat en sostenibilitat d’aquestes empreses per detectar tant bones pràctiques ja estiguin implantades o en fase d’implementació, com també per identificar noves oportunitats en economia circular. Moltes d’elles ja tenen un estat avançat en sostenibilitat, amb productes totalment reciclables o compostables; i empreses que incorporen l’anàlisi del cicle de vida dels productes per reduir el consum energètic, la generació de residus i la contaminació associada a cada producte.
També hi ha empreses que estan en un estat avançat en la transició energètica, amb autoconsum solar ja instal·lat o en fase d’instal·lació. Destaquen empreses amb fins a un 80% d’autoconsum, amb acords voluntaris de reducció d’emissions, o una empresa que té per objectiu esdevenir neutra en carboni pel 2025.
Les empreses tenen una gran motivació per millorar en temes d’eficiència energètica, reutilització de l’aigua, reducció i revalorització de residus. Per això, la majoria de les empreses visitades perceben una gran oportunitat per dur a terme millores en economia circular i sostenibilitat.

Casos de projectes iniciats:
Gràcies a aquest programa, ja hi ha empreses que han identificat i iniciat projectes:

Programa economia circular:
Aquest projecte està limitat a 50 empreses que, per interès, voluntat i ganes de canvi, podran transformar la seva estratègia empresarial cap a un model més circular  gràcies a:
• Sessions d’assessorament tècnic gratuït
• Una visita individual i una detecció d’oportunitats
• Servei d’acompanyament i assessorament en projectes innovadors

 

Compartir