Quimser aposta pel cuir natural ecològic

“Quimser s’ha centrat en complir amb els requisits d’un mercat cada vegada més abocat a pal·liar l’impacte que genera en el medi ambient”

Article de La Revista de Foment | 17 de febrer de 2021

“És la pell natural un problema per a l’ecosistema?”

La pell d’origen animal és un dels materials naturals més antics i versàtils de la nostra civilització. Tradicionalment, la indústria del cuir transforma la pell per a la fabricació d’articles de confecció, tapisseria i calçat, entre molts altres. L’adobament del cuir converteix les pells naturals en materials flexibles, imputrescibles i duradors mitjançant complexos processos que la fan més o menys resistent a la degradació ambiental segons els productes que s’hagin utilitzat.

“Els consumidors cada vegada volem tenir més informació del que hi ha darrere els articles que comprem”

Tot procés industrial té un impacte en el medi ambient i el sector de l’adobament de pell i indústries auxiliars no és cap excepció. Encara que en els últims anys s’han implementat importants millores, la indústria fa molt de temps que és al punt de mira per la utilització de crom i altres metalls com a agents adobants. Malgrat el desenvolupament de processos que minimitzen molt l’impacte mediambiental i els rigorosos controls als quals se sotmet el sector, encara hi ha molta feina per fer.